Akcja wolontariacka w Poznaniu: Turniej bowlingowy

Jesteś z Poznania lub okolic? Chcesz w końcu zrobić coś dobrego dla innych? Przyjdź w sobotę 23.09.2017 do Centrum Rozrywki Grawitacja w Galerii Posnania

Kto: Fundacja Veolia Polska i Stowarzyszenie Na Tak
Termin: sobota  23.09.2017 godz. 11.00 – 14.00
Lokalizacja: Centrum Rozrywki Grawitacja
(Galeria Posnania)
Na czym polega zaangażowanie:  Wspólnie
z podopiecznymi Stowarzyszenia Na Tak, utworzymy dwu-osobowe drużyny i rozegramy turniej
z nagrodami,
a po nim  zapraszamy wszystkich
na wspólny posiłek.
Do zadań wolontariuszy należy:
-  opieka nad przydzieloną osobą niepełnosprawną,
-  pomoc podczas gry,
-  dbanie o ciepłą i przyjazną atmosferę.

Każdy z nas ma coś do zaoferowania, podarujmy osobom niepełnosprawnym intelektualnie swój czas i swoją uwagę, pokażmy im, że są dla nas bardzo ważni. Rozegrajmy integracyjny turniej, nauczmy ich, a może i siebie, zdrowej rywalizacji i bądźmy dla nich wsparciem. Zdecydowaliśmy się na bowling, ponieważ jest to gra, w której wszyscy mamy równe szanse.
Nie musisz wybierać pomiędzy rodziną a zaangażowaniem na rzecz innych. Przyjdź ze swoimi dziećmi. Będzie to nie tylko sposób na wspólne pomaganie, ale także doskonała okazja, do rozwijania  w nich empatii, wrażliwości i otwarcia się na innych.

Zgłoś się koniecznie do Agnieszki Kazimierskiej  [email protected]
lub Heleny Ziębickiej [email protected] z Fundacji,  napisz mail i podaj w nim rozmiar koszulki, okolicznościowy T-shirt będzie czekał na Ciebie w sobotę na kręgielni.