Rzut z Energią

Za nami kolejna akcja wolontariacka. W sobotę 23 września br wolontariusze z poznańskich spółek Veolii razem z podopiecznymi "Stowarzyszenia Na Tak" rozegrali turniej bowlingowy - Rzut z energią.

Ta wspaniała inicjatywa Fundacji Veolia Polska zorganizowana została w ramach nowej odsłony programu wolontariatu pracowniczego, jaki obecnie wdrażany jest w naszej organizacji mówi Jowita Mytnik – Skała, Prezes Zarządu Fundacji Veolia Polska. Dodaje, że jest to kolejna możliwość jaką firma daje pracownikom, czyli sposób na samorealizację poprzez  zaangażowanie na rzecz innych i niesienie pomocy najbardziej potrzebującym.

Turniej odbył się w jednej z poznańskich kręgielni, która na ten czas była wyłącznie dla pracowników i podopiecznych Stowarzyszenia.  Rozgrywki trwały na wszystkich torach, niektórzy wspomagali się bandami.  Uściskom i gratulacjom po niemal każdym oddanym rzucie nie było końca. Tego rodzaju eventy integrują naszych pracowników oraz pomagają poznać siebie nawzajem, w zupełnie innych okolicznościach, niż te codzienne zawodowe. Ważne jest, że wolontariusze Veolii nie muszą wybierać, pomiędzy spędzaniem czasu z rodziną, a pomaganiem innym, po prostu angażują się razem ze swoimi najbliższymi mówi Dalida Gepfert, Członek Zarządu Veolia Energia Poznań. Jest to doskonała okazja, aby nauczyć nasze dzieci empatii, wrażliwości i otwartości na innych, w końcu to nie wykład a przykład zachęca do działania.
Wszyscy jesteśmy pod ogromnym wrażeniem otwartości naszych gości ze "Stowarzyszenia Na Tak" oraz wrażliwości jaką wykazali się pracownicy Veolii. Ten dzień był dla nas wyjątkowy i na długo zostanie nam w pamięci. Dziękujemy!