Coaching kariery dla studentów

W dniu 15.07.2016 doradca zawodowy z Bura Fundacji Veolia Polska w Łodzi przeprowadził spotkania z indywidualnego doradztwa kariery w ramach współpracy z Urzędem Miasta Łodzi przy programie „Młodzi w Łodzi”.

W spotkaniach wzięły udział cztery osoby będące studentami oraz absolwentami łódzkich uczelni. Podczas indywidualnego doradztwa uczestnicy mieli okazję omówić swoje pomysły na dalszy rozwój zawodowo-edukacyjny oraz zaplanować ścieżkę kariery. Ponadto zainteresowane osoby uzyskały wsparcie przy napisaniu profesjonalnych dokumentów aplikacyjnych, a także mogli uzyskać odpowiedzi
na nurtujące ich pytania dotyczące rynku pracy i poszukiwania zatrudnienia. Dzięki spotkaniom uczestnicy mogli sprawdzić swoje zainteresowania i preferencje zawodowe oraz poznać swoje mocne jak i słabe strony w odniesieniu do rynku pracy. Wszyscy uczestnicy bardzo pozytywnie ocenili spotkanie jako ważne i wspierające ich w dalszych decyzjach zawodowych oraz edukacyjnych.