Fundacja Veolia Polska na 7. Targach CSR

Podczas tegorocznej edycji Targów CSR Fundacja Veolia Polska wzięła udział w panelach dyskusyjnych poświęconych zagadnieniom biznesu społecznie odpowiedzialnego. Ponadto, w opublikowanym raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2017. Dobre praktyki”, zostały wyróżnione rozwiązania Fundacji wprowadzone w obszar zrównoważonego rozwoju.

Premiera największego i najbardziej poczytnego zbioru dobrych praktyk biznesu z zakresu społecznej odpowiedzialności i zrównoważonego rozwoju miała miejsce podczas 7. Targów CSR 12 kwietnia w Warszawie.  - Z przyjemnością oddajemy w Państwa ręce szesnasty już Raport „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki” - jedyny tego rodzaju przegląd aktywności firm w Polsce. Nie byłoby go jednak, gdyby nie coraz większe zaangażowanie firm rozwijających CSR w całej Polsce. Serdecznie za to dziękujemy i gratulujemy tylu udanych i ambitnych projektów. - mówi Marzena Strzelczak, dyrektorka generalna Forum Odpowiedzialnego Biznesu.

Targi CSR są ważnym wydarzeniem dla wszystkich firm, które przyczyniają się do promocji zrównoważonego rozwoju w Polsce. Działania Fundacji Veolii Polska zostały docenione i opublikowane w najnowszym raporcie. Przeczytać w nim można o zaangażowaniu Fundacji Veolia Polska oraz Grupy Veolia w działalność na rzecz rozwoju miast poprzez wsparcie lokalnych liderów społecznych, edukacji z bioróżnorodności oraz aktywnym wspieraniu ochrony środowiska.

Członkinie Zarządu, Izabela Rakuć-Kochaniak oraz Magdalena Kempiński, przybliżyły innowacyjne rozwiązania i ciekawe pomysły wprowadzane przez Fundację Veolia Polska w obszar zrównoważonego rozwoju podczas paneli dyskusyjnych: „Rola biznesu w osiągnięciu Celów Zrównoważonego Rozwoju” , „Współpraca ze społecznościami. Dialog w mieście, dialog lokalny”, „Jak doskonalić swoje raportowanie? Najnowsze trendy w raportowaniu – raport wpływu i raport zintegrowany” (gospodarz panelu: Deloitte).

Zapraszamy do zapoznania się z raportem „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki” na stronie Forum Odpowiedzialnego Biznesu