Już w marcu rusza projekt "Kobieta z energią"

Kobieta z energią – pełną parą rusza projekt Stowarzyszenia Kongres Kobiet i Fundacji Veolia! Komu dostarczymy energii? Kobietom, które potrzebują jej najbardziej. Tym, które angażują się w rozwój swoich społeczności, ale też są zagrożone wykluczeniem – bibliotekarkom, nauczycielkom, kobietom 50+ i seniorkom.

Nasz cel – integracja środowisk przez wymianę opinii i doświadczeń, ale też podniesienie ekologicznej świadomości uczestniczek projektu.
Już w marcu 2018 r. w Poznaniu odbędzie się zjazd wzmacniająco-szkoleniowy. W czasie całodniowego spotkania będziemy rozmawiać
o prawach kobiet, dyskryminacji, stereotypach i ich eliminowaniu. Poszukamy rozwiązań, wzmocnimy się, „doładujemy baterie”, doenergetyzujemy się – to gwarantuje Veolia. Po interaktywnej części plenarnej planujemy też warsztaty z zakresu aktywności lokalnej
i społecznej, współpracy i solidarności, a także ekologii.

Wśród prowadzących dyskusje i warsztaty m.in.: Dorota Warakomska i inne związane z Kongresem ekspertki, których udział jest gwarancją merytoryczności i jakości. Podczas zjazdu ogłosimy konkurs na minigranty społeczne, które będą dotyczyć aktywizacji społeczności lokalnych, przeciwdziałania dyskryminacji, upowszechnienia zagadnień dotyczących równości w tym: równości płci.

Projekt Kobieta z energią ma patronat honorowy Prezydenta miasta Poznania. Poznań miastem kobiet z energią!

Informacje o projekcie: www.kongreskobiet.pl
#kobietazenergią