Wolontariat w Zamościu

Fundacja Veolia Polska wraz z Veolią Wschód Sp. z o.o. zorganizowały akcję wolontariacką w siedzibie głównej w Zamościu.

20 listopada Miodni.pl poprowadzili warsztaty na temat pszczół i pszczelarstwa, dla pracowników ciepłowni w Zamościu. Warsztaty te połączone były z akcją wolontariacką, podczas której pracownicy - wolontariusze przygotowali 6 uli dla nowych pszczelich rodzin.
Fundacja Veolia Polska realizuje szereg inicjatyw z zakresu CSR, w tym także z obszaru bioróżnorodności - mówi  Jowita Mytnik - Skała, Prezes Fundacji. W Zamościu połączyliśmy akcję wolontariacką z projektem dotyczącym bioróżnorodności i w ten sposób na terenie ciepłowni  powstała pierwsza pasieka należąca do  Veolii. Przygotowanie pasieki to nie tylko zbudowanie i zdobienie uli, ale także wykonanie wszystkich elementów mieszczących się w jego wnętrzu. Szybko podzieliliśmy się na grupy, panie impregnowały i ozdabiały ule, natomiast panowie zajęli się montażem ramek i nakładaniem węzy - mówi Marcin Orłowski, Prezes Zarządu Veolia Term SA. Podczas akcji mieliśmy okazję do wspólnej rozmowy na tematy zupełnie nie związane z pracą, a tym samym lepsze poznanie siebie nawzajem i integrację. Teraz trzymamy kciuki aby pszczoły, które zamieszkają u nas w Zamościu szybko się zadomowiły i oczywiście produkowały dużo miodu - dodaje Janusz Lewicki, Prezes Zarządu Veolia Wschód.