20 listopad 2015

Fundacja Veolia Polska partnerem Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości

W ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości przeprowadziliśmy warsztaty dla uczniów czwartej klasy Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Stanisława Staszica w Poznaniu pt. „Autoprezentacja - jak dobrze zaprezentować się podczas rozmowy kwalifikacyjnej”.

Młodzież dowiedziała się dlaczego jest  ważne „pierwsze wrażenie”, poznała zasady komunikacji werbalnej i niewerbalnej. Każda grupa uczestników stworzyła dekalog  „Co sprzyja pozytywnemu kreowaniu własnego wizerunku?” Uczniowie brali też udział w scenkach symulacyjnych, mieli okazję zaobserwować właściwe zachowanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Dowiedzieli się także jak dobrze przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej, by zaprezentować swoje atuty pracodawcy.

• 2
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Zorganizowaliśmy również jednodniowe, otwarte warsztaty dotyczące własnej strategii poszukiwania pracy oraz czterodniowe indywidualne konsultacje na tematy związane z rynkiem pracy.  Tematy konsultacji były odpowiedzią na przesłane wcześniej oczekiwania uczestników. Łącznie z naszej pomocy skorzystało 14 osób, część z nich zostanie naszymi beneficjentami.
Światowy Tydzień  Przedsiębiorczości zorganizowany został przez Fundację Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości już po raz 8. W tym roku odbywał się w terminie od 16 – 22 listopada 2015 r. Fundacja Veolia Polska każdego roku bierze udział w tym przedsięwzięciu.

podziekowanie ŚTP2015