20 kwiecień 2016

Malownicza akcja naszych Wolontariuszy

W lutym zaprosiliśmy pracowników Veolii do wsparcia Fundacji Zwalcz Nudę z warszawskiej Pragi. Efektem zaangażowania naszych Wolontariuszy są wyremontowane pomieszczenia fundacji oraz ręcznie wykonane dekoracje.

Na naszą akcję odpowiedziało kilku pracowników. W marcu przekazaliśmy ręcznie wykonane, kolorowe poduszki do dekoracji Klubu dla Rodzin, w którym będą prowadzone zajęcia dla najmłodszych podopiecznych Fundacji Zwalcz Nudę.
poduszki

Następnie, zgodnie z wcześniej ustaloną listą, Wolontariusze zakupili wszystkie niezbędne narzędzia i farby do wykonania prac remontowych. Sześcioosobowa ekipa złożona z pracowników Veolii i ich najbliższych, przez dwa popołudnia wykonywała prace remontowe. Już po pierwszej godzinie, na wygładzonych i zagruntowanych ścianach pojawiły się nowe kolory, a poszczególne pomieszczenia z minuty na minutę nabierały nowego blasku. Nasi Wolontariusze w błyskawicznym tempie odnowili  cztery  pomieszczenia. Pomimo ciężkiej pracy i późnych godzin popołudniowych, humory wszystkim dopisywały.  Po skończonej pracy odbyło się wielkie sprzątanie, dzięki czemu pracownicy Fundacji Zwalcz Nudę mogli następnego dnia  wejść do czystego i odnowionego  biura oraz planować działania dla swoich podopiecznych w odświeżonych pomieszczeniach.
  • fzn1
  • fzn2
  • fzn3
  • fzn4